Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Çapak, ‘Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi Çalıştayı’na Katıldı

YÖK Anadolu Projesi kapsamında genç üniversiteler kategorisinde yer alan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak,  Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Mustafa Doğan Karacoşkun, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan; eşleştikleri kıdemli üniversite kategorisinde yer alan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak ile 8-9 Temmuz’da Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde düzenlenen ‘Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi Çalıştayı’nda bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundular.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak, ‘YÖK Anadolu Projesi’ kapsamında Kilis 7 Aralık Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen çalıştaya katıldı. Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde 8-9 Temmuz tarihlerinde yapılan çalıştaya katılan Rektörümüz Prof. Dr. Çapak, YÖK Anadolu Projesi kapsamında şimdiye dek edindikleri tecrübeleri paylaştı. Çapak, Bingöl Üniversitesi koordinatörlüğünde, Atatürk Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi iş birliği ile Türkiye’de ilk kez  “Arıcılık ve Arı Ürünleri Ortak Uygulama ve Araştırma Merkezi” kurduklarını belirterek, “Bu merkezde ülkemizde bilimsel ve teknolojik gelişmelere katkı sağlayacak nitelikte yapılacak araştırmalar ile birlikte arıcılık ve arı ürünleri potansiyeli ortaya çıkarılacak, ülke ekonomisine ve sürdürülebilir kalkınmaya katkı sağlanacak” dedi.  Kurulan bu ortak merkezle 3 üniversitenin kendi iş gücünü ve akademik birlikteliğini sağlayacağını ifade eden Prof. Dr. Çapak, ortak merkez kapsamında üniversitelerin akademik, idari ve teknik anlamda altyapısının paylaşılacağını söyledi.

Bilindiği üzere YÖK Anadolu Projesi 4 Şubat 2021’de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilan edilmiş, proje kapsamında Üniversitemiz ‘Genç Üniversiteler’ kategorisinde yer almış ve ‘Kıdemli Üniversiteler’ statüsünde yer alan İstanbul Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi ile eşleşmişti.

Çalıştayın akabinde Rektörümüz Prof. Dr. Çapak, Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nin ‘2020-2021 Akademik Yılı Cübbe Giyme ve Ödül Töreni’ne iştirak etti.

Çalıştaya Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İbrahim Çapak ile birlikte Genel Sekreterimiz Öğr. Gör. Mesud Öğmen de katıldı.

EBRU BEKEN DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir