Mersin’de Böğürtlen Hasadı Başladı

Mersin’in meyve sebze üretiminde önemli merkezlerinden olan Silifke ilçesinde böğürtlen hasadı başladı.

Mersin‘in meyve sebze üretiminde önemli merkezlerinden olan Silifke ilçesinde böğürtlen hasadı başladı.

Silifke Böğürtlen Üreticileri Birliği Başkanı ve üretici Fatih Güngör, hasadın ardından yaptığı açıklamada, ilk böğürtlen hasadını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Böğürtlenin reçel, dondurma, marmelat ve kozmetik sanayinde kullanıldığını hatırlatan Güngör, hasat edilen ürünlerin gelen talebe göre Türkiye‘nin çeşitli illerine kilogramı 5 liradan gönderildiğini belirtti.

İlçede 130 dönüm arazide yaklaşık 300 ton böğürtlen üretiminin yapıldığını belirten Güngör, “Silifke’nin uygun iklimi sayesinde böğürtlen hasadı diğer illere göre daha erken yapılıyor. Bu da üreticilere büyük avantaj sağlıyor. Böğürtlen, ilçede çiftçilerin önemli geçim kaynaklarından biri. Böğürtlenler bu yıl hem verim hem de fiyat bakımından üreticileri memnun ediyor. Ağustos ayı sonuna kadar sürecek hasat dolayısıyla da istihdama katkı sağlıyor.” dedi.

Güngör, geliri ve gördüğü talep nedeniyle ilçede böğürtlen üretimine olan ilginin de her yıl arttığını sözlerine ekledi.

EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir