15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat Sinop’a Geliyor

15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat Sinop’a Geliyor

FETÖ mensubu teröristler tarafından 15 Temmuz 2016 tarihinde kalkışılan darbe girişimine karşı tek başına mücadele eden ve “tankların yenemediği kadın” olarak anılan 15 Temmuz Gazisi Safiye Bayat, Sinop Üniversitesi tarafından düzenlenen program kapsamında Sinop’a geliyor.

Türkiye Safiye Bayat’ı Boğaziçi Köprüsü’nde darbeci askerlerin karşısında korkusuzca direnmesiyle tanıdı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yaşandığı gece, darbeci tankların önüne çıkan, askerlere tek başına direnen ve bacağından vurularak yaralanan Safiye Bayat, 15 Temmuz’da nelerin yaşandığını Sinop’ta anlatacak.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü sebebiyle, Sinop Üniversitesi Kadın Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi öncülüğünde; Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, 15 Temmuz Milli İrade ve Demokrasi Derneği, Ensar Vakfı, Türkiye Gençlik Vakfı, Önder İmam Hatipler Derneği, İlim Yayma Cemiyeti ve Anadolu Gençlik Derneği’nin desteğiyle düzenlenen program, 7 Mart 2018 Çarşamba günü saat 19.30’da Gençlik Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü etkinlikleri kapsamında, 15 Temmuz destanına imza atan kahraman kadınlarımızın anılacağını belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, tanklara karşı tek başına direnen kadın Safiye Bayat’ın katılımıyla düzenlenecek programa tüm vatandaşların davetli olduğunu belirtti.



MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BASKAN    YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir