İZOLASYON TAKİBİ İÇİN “MAHALLE DENETİM EKİPLERİ” OLUŞTURULDU

Haliliye Kaymakamı Metin Esen, İçişleri Bakanlığının talimatlarıyla oluşturulan ve izolasyonuna karar verilen vatandaşların takibini yapmak ve durumları hakkında raporlar tanzim etmek amacıyla oluşturulan “MAHALLE DENETİM EKİPLERİ” ile bir araya gelerek, yapılması gerekenler hakkında bilgilendirme çalışması yaptı.

 
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının başladığı Mart ayından itibaren, salgını önlemeye yönelik tedbir kararlarının alındığını, kontrol ve denetimlerin sürekli olarak yapılmaya devam ettiğini hatırlatan Esen, yapılan denetimlerde asıl amacın ceza yazmak değil, toplumsal duyarlılığı artırarak salgının daha geniş kitlelere yayılmasını engellemek olduğunu, söyledi.

İlçemizin, Ahmet Yesevi, Bağlarbaşı, Devteyşti, Süleymaniye, Şehitlik ve Yavuz Selim Mahallesi Muhtarları, bu mahallelerde bulunan okul müdürleri ve cami imamları ile bir araya gelen Kaymakam ESEN;  Şimdiye kadar özellikle maske kullanımı, sosyal mesafe ve hijyen konusunda gösterdikleri duyarlılıktan dolayı vatandaşa teşekkür ederek, “Bilim Kurulu ve Yöneticilerimizin almış oldukları kararlara uymamız hallerinde bu virüs illetinden kurtulacağız. Yeter ki; konulan kurallara uyalım. Bu gün memnuniyetle görüyorum ki, vatandaşımız bu kurallara uyma konusunda çok gayretli. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte İçişleri Bakanlığımızın talimatları gereği izolasyonuna karar verilen vatandaşlarımızın oluşturduğumuz “MAHALLE DENETİM EKİPLERİ” aracılığıyla hem sağlık durumlarını takip edeceğiz, hem de; temel ihtiyaçlarını belirleme noktasında kendilerine yardımcı olacağız, tüm gayretimizle, elbirliği ile bu virüs illetinde kurtulacağız” dedi.

Ebru BEKEN DİNÇEL

Nova Medya Grup Başkanı

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir