Dere Temizlik Çalışması Yapıldı

Yüksekova şehir merkezinden geçen Büyükçay Deresi, duyarsız vatandaşların attığı çöpler nedeniyle kir yuvasına döndü.

Yüksekova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, dereye inerek bilek gücü ile temizlik çalışması başlattı. Yapılan çalışmadan sonra ekipler topladıkları çöpleri poşetleyerek şehir çöplüğüne götürdü.

Mayıs ayında dere ıslah çalışmasının başlatıldığını hatırlatan  Yüksekova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Hadi Kandaş, “Çalışmaların tamamlanmasının ardından dere daha temiz bir hal alacaktır, çevreye yaydığı kötü koku da kaybolacaktır. Ancak maalesef vatandaşlarımız dereye gelişi güzel şekilde çöp atmaktadır. Bu çöpler yüzünden deredeki canlılar yaşam tehlikesi geçirirken, vatandaşlar da sağlık sorunları ile karşı karşıya kalabiliyor. Dere, Devlet Su İşleri’ne bağlı. Biz ekiplerimizi dereye indirerek bilek gücü ile temizlik çalışması başlattık. Ancak imkanlarımız kısıtlı. Dereye paletli iş makinesinin inmesi lazım normalde ama bilek gücüyle çalışmaya çabalıyoruz. Bu memlekete yazık. Çevremize sahip çıkmamız lazım” dedi.

EBRU BEKEN DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP BAŞKANI

YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir