Adana Büyük Belediyesi ve Feke Belediyesinin Katkılarıyla Kadınlar Tapan’da ESKADE derneği ile birlikte Lavanta Üretecek

ESKADE Başkanı Şaziment Ertekin Demirkıran; “Eskade derneğinin ileriye dönük projelerin altyapısını oluşturmak adına Feke’nin Tapan Bölgesi Paşalı Mahallesinde kırsal kesimdeki kadınların üretkenliğini ön plana çıkarıp ev bütçesine ve ülke ekonomisine de katma değer sağlamaları için ilçe tarım ve halk eğitim müdürlüğüyle başlatmış olduğumuz endemik bitkiler yetiştiriciliği ve ekimi ile ilgili 72 saatlik sertifikalı eğitim başarıyla tamamlanmış olup Eskade derneğinin girişimi ve Adana Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla tedarik edilen lavanta fidelerini uygulama alanına kadınlarımız ve dernek üyelerimiz ve gelen değerli misafirlerimiz ile dikmiş bulunmaktayız. Bu projenin sürdürülebilirliğini desteklemek adına ESKADE olarak kadınlarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmayacağımızı uygulamada ve eğitimde de her zaman destekleyeceğimizi bilmelerini isteriz.” dedi.
Paşalı Ortaokulunda açılan 72 saatlik kursu örnek lavanta bahçesi ekimiyle tamamlayan köy kadınlarına sertifikalarını Feke Kaymakamı Buğra Karadağ verdi.
ESKADE derneğinin amacı kadınların istihdamını sağlamak ve bu belgelerle ileriye dönük projelerde yer vermek, sağlanabilir teşviklere kadınlarımızın müracaatlarını sağlamak adına derneğimiz yol göstermiştir.
Dikim sonunda Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel kadınlarımızı Farsaklar Piknik Alanında ağırladı ve projeden dolayı derneğe ve yetkililerine böyle bir projeyi başlattıkları için teşekkür etti. Bu projenin Feke’ye, Tapan’a ve çevre köylere katkı sağlayacağını, cazibe merkezi haline getirilebileceğini ve sürdürülebilir bir proje olduğu için devamlılığını Adana Büyükşehir Belediyesi ile birlikte destekleyeceğini söyledi.
Kursa katılan kadınlara da kursa katıldıkları için kutladı ve onlara bu değerli bitkiyi, kazancını ve nasıl yetiştirileceğini görmeleri için Isparta gezisi sözü verdi.
ESKADE Başkanı Şaziment Ertekin Demirkıran sertifika dağılımında yaptığı konuşmada; “Desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü’ye, Gençlik ve Spor Daire Başkanı Halil Hızlısoy’ a, Feke Kaymakamı  Buğra Karadağ’a, Feke Belediye Başkanı Ahmet Sel’e, Feke İlçe Tarım Müdürüne, Feke Halk Eğitim Merkezi Müdürüne, kurs hocamız Ziraat Mühendisi Adem Dal’a, okul müdürümüz Hasan Köse’ye, Binboğa Bal Koop. Başkanı Emrah Zararsız’a, Kozan Ticaret Odası Meclis Başkanı Yaşar Çelen’e ve emeği geçen herkese ESKADE (Eğitime Sosyal Katkı Derneği) olarak sonsuz teşekkürler” dedi.

EBRU BEKEN

NOVA MEDYA

GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir