Yaz Kur’an Kursları Başlıyor

Mersin’de, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz Kur’an kursları, ‘Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi’ sloganıyla başlıyor.

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Mersin Şubesi’nden yapılan açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından organize edilen yaz Kur’an kurslarının, 25 Haziran tarihinde başlayacağı kaydedildi. 17 Ağustos’a kadar sürecek olan kurslarda, hafta 5 gün günde 3 saat eğitim verileceği belirtildi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Mersin Şubesi Başkanı Ahmet Görgülü, “Çocuklarımızın, dine, din görevlilerine, camilere ve Kur’an kurslarına, bakışlarını etkileyen ilk mekanlar yaz kurslarıdır. Yapılan araştırmalarda, vatandaşlarımızın büyük çoğunluğu, hayat boyu ihtiyaç duydukları temel dini bilgileri ve Kur’an-ı Kerim okumayı ilk defa yaz kurslarında öğrendiklerini belirtmişlerdir. Yaz Kur’an kurslarının çocuklarımızın gelişim çağında düzenlenmesi sebebiyle, çocuklarımızın karakter gelişimlerine ve dini yaşantıyı görerek öğrenmelerine doğrudan katkı sağlamaktadır” dedi.

Her yaş grubundan öğrencilerin yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim görebileceğini kaydeden Görgülü, “Kurslara katılacak öğrencilere özel olarak hazırlanan kitaplar ücretsiz verilecek. Öğrenciler Kur’an eğitiminin yanı sıra, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokol çerçevesinde sportif etkinlikler de bulunabilecek. Ayrıca öğrencilere yönelik gezi, piknik gibi sosyal, kültürel etkinlikler düzenlenecek” ifadelerini kullandı.

Görgülü, “Bu yaz, ‘Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi’ sloganıyla camilerimiz göz aydınlığı çocuklarımızla şenlenecek. Onları camilerimize Kur’an kurslarımıza davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

 

EBRU BEKEN
NOVA MEDYA
GRUP BAŞKANI

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir