Cumartesi açılıyor

Bu park çok beğenilecek

Cumartesi açılıyor

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çocukların en sevdiği yazarlardan Muzaffer İzgü’nün adını verdiği Mavişehir’deki “yeni tasarım” parkı Cumartesi günü açıyor.

 

Geçtiğimiz yıl İzmir’de vefat eden Türk mizahının en önemli yazarlarından Muzaffer İzgü’nün adı, kentin en güzel parklarından birinde yaşatılacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Mavişehir Caher Dudayev Caddesi’nde hayata geçirdiği yenilikçi ve modern çizgileriyle beğeni toplayan parka usta yazarın ismini verdi. Karşıyaka Tramvayı’nın da güzergahında üzerindeki 12 dönüm arazi üzerine kurulan ve hem yeşil dokusu hem de farklı tasarımıyla dikkat çeken park, 21 Nisan Cumartesi günü saat 18.00’de açılacak. Muzaffer İzgü Parkı, her yaş grubuna uygun aktivite alanlarıyla İzmirlilerin nefes alacağı yeni bir buluşma mekanı olmaya aday.

 

Çocuklara kitap dağıtılacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yalı Mahallesi’ndeki parka 242 ağaç ve 8 bin adet çalı grubu dikti. 2 adet yeni nesil çocuk parkıyla renklendirilen alanın ortasında bin 300 metrekarelik özel yansıma havuzu oluşturuldu. Doğayı örnek alarak yapılan havuzun içerisinde bulunan doğal taşlar ise mekana canlılık kattı. Sadelikten yana tasarımıyla dikkat çeken Muzaffer İzgü Parkı, İzmirlilerin “stresten kaçış noktası” olacak. Çimler üzerinde kurulan gösteri alanı ise renkli aktivitelere evsahipliği yapacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi, açılış törenine gelen çocuklara Muzaffer İzgü’nün 500 kitabını dağıtacak. Gerçekleştirilecek okuma atölyelerinde ise yazar Bekir Yurdakul, Eşref Karadağ ve Özgür Danışman, çocuklara İzgü’nün eserlerini okuyacak.

MUS AFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BASKAN    YARDIMCISI

 

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir