Down sendromlu çocuklar moral depoladı

Adana Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikte 500 down sendromlu çocuk gönüllerince dans edip, eğlendi. 

Down sendromlu çocuklar moral depoladı

Adana’da dezavantajlı bireylerin yaşama sevincini arttırmak ve hayata daha sıkı tutunmalarını sağlamak amacıyla hizmetler üreten Adana Büyükşehir Belediyesi, 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü kapsamında kromozon anomalisi çocukları eğlence etkinliğinde buluşturdu. Piknik havasında gerçekleştirilen etkinlikte 500 down sendromlu çocuk, bandonun seslendirdiği şarkılarla gönüllerince dans edip, eğlenerek moral depoladı.
Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, 21 Mart Dünya Down Sendromu Fankındalık Günü dolayısıyla Down Sendromlu bireylerin ayrımcılık ve önyargıya maruz kalmasını önlemek, erken ve sürekli eğitimin önemine dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenledi. Yedi Pınar Engelliler Parkı’nda gerçekleştirilen programda Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme Ve Koruma Vakfı (ZİÇEV, Engelsiz Yaşam ve Farkındalık Derneği ile Adana Down Sendromlular Derneği üyeleri bir araya geldi. Adana Vali Yardımcısı Mehmet Seyman, Adana Valisi Mahmut Demirtaş’ın eşi Beyhan Demirtaş, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Fatih Karayandı ve Adana Sosyal Hizmetler İl Müdürü Zeynel Abidin Koç’un eşlik ettiği kutlamada, 500 down sendromlu çocuk, Adana Büyükşehir Belediyesi Bando Takımı’nın seslendirdiği şarkılarla eğlendi. Piknik havasında gerçekleştirilen etkinlikte, tatlı ve pasta çeşitleriyle oluşturulan büfeden diledikleri lezzetleri doyasıya yiyen özel çocuklar, müzik eşliğinde dans edip, mutlu bir gün geçirdi.

MUSTAFA DİNÇEL

NOVA MEDYA GRUP

YONETİM KURULU

BAŞKAN YARDIMCIS

Halil İbrahim Dinçel

Gazeteci-Yazar aynı zamanda Siyaset Bilimci olan Halil İbrahim DİNÇEL 20 Kasım 1966 İstanbul’da doğdu. Yayın ve yayımcılık hayatına çok küçük yaşlarda ÖTÜKEN Dergisinin elden dağıtımı ile başlayan DİNÇEL ulusal olarak yayınlanan TÜRKELİ-BİZİM ANADOLU-YENİÇAĞ-ORTADOĞU-HERGÜN-MİLLET-AYYILDIZ Gazetelerinin yanında YÖR-TÜRK-2023-YENİ AVRASYA-ORKUN dergilerinin de uzun yıllar Çukurova bölge müdürlüklerini yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir